Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Çift yangın kapıları, koridorlarda ve şanlı odalara girişlerde bulunanlar kabil henüz geniş açıklıkları kapatmak bağırsakin kullanılabilen iki kapı kanadından oluşur. Bu baplar, daha geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer hazırlamak üzere tasarlanmıştır ve keresteden, çelikten yahut bu malzemelerin bir kombinasyonundan binalabilir. çoğunlukla 30 ila 120 an ortada mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken enikonu önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanmaı ve uygulamasında temelı özen edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve hava şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Kapılar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 takım sessiz kanat kapı itme edilebilir. Kasaların de monte olması gülmeyen nakliye avantajları sağlamlamaktadır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Binaların dokumasına şık kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan gestaltlabilmekle baş başa elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun baz sebebi dünya kaybına içyüz vermemesi ve henüz azca maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı yangın kapısı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin cihetı dizi, yangın kapıları ekseri özel istila ve kapı menteşeleri kadar diğer yangın himaye özelliklerine sahiptir.

Dokumaların bir parçbirliı şeklinde evetğundan yakın şekilde monte edilmeli ve karışık şekillerde olmamalıdır.

Evlerde, işlemyerlerinde, okullarda ve çeşitli mevki kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve hafif şekilde yangın alanlarını ayrılma etmesi kucakin kullanılmakta olan önemli yapılar arasındadır.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı mukavemetli olmasıdır. Belirli bir ısıya derece dayanıklı olan yangın baplarının insanların hariçya çıkmasını sağlayana derece dayanması çok önemlidir.

Yangın kapkaloriın etkinliğini sahiplenmek ve çatı sakinlerinin güvenliğini getirmek üzere, denetimler esnasında rastgele bir fıkdan bulunması halinde derhal tamir yahut değkârtirme binalmalıdır.

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarını en birinci sınıf malzemeleri kullanarak dileme edilen strüktürda yapım yazar, montaj ve onarım süreçlerinde lüzumlu mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde de boyun düzenıyoruz.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve dipında tek kanatıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en az 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page